Babykamer inspiratie | De noordpool

Gepubliceerd op 13 januari 2023 om 16:55

Verwacht jij een kindje en ben je druk bezig met het zoeken naar inspiratie voor de babykamer? Er zijn zó ontzettend veel leuke thema's te vinden met betrekking tot styling van kamers, slaapkamers en kinderkamers. Hieronder heb ik leuke ideeën voor je op een rijtje gezet voor een mooie, rustige kinderkamer met een noordpool thema!

De muren

Muurverf
We beginnen met de muren, die bij een kamer meteen de sfeer bepalen. Bij de noordpool denken we aan koude temperaturen en sneeuw. De kleuren die hierbij passen zijn wit en poederblauw, maar ook een neutrale grijstint zou kunnen werken.

Behang
Het kan zijn dat je liever voor een behangetje kiest. Als je alle muren van de kamer wilt behangen is het beste om voor een subtiel motiefje te kiezen, anders wordt de kamer erg druk. Een ander leuk idee is om enkel één muur te behangen en de andere muren een effen kleur te geven. Voor die ene muur kun je in dit geval kiezen voor een drukker motief.

Wanddecoratie

Decokaartjes
Bij een noordpool thema mogen de decokaartjes natuurlijk niet ontbreken! Een rendier, poolhaas, poolvos en een ijsbeer verfraaien de muren en geven met hun lieve uitstraling een rustige sfeer in de kamer. Ze zijn los verkrijgbaar, maar ook als handige voordeelset!

Lijstjes
Om de decokaartjes van de noordpooldieren op te hangen, kun je kiezen voor sierlijke witte lijstjes met of zonder passe-partout . De kaartjes zijn 13,5 cm x 13,5 cm en kunnen naast elkaar of per twee onder elkaar worden opgehangen.

Meubels

Voor dit thema gaan we voor witte meubels. Het staat mooi, rustig en het is een mooie connectie met sneeuw en ijs. Met dekentjes, knuffels en kussentjes kun je extra kleur geven aan de kamer.

IJsbeer stoel
Wat voor deze kamer écht onmisbaar is: de teddy stoel! De stof is heerlijk zacht, en het lijkt zelfs een beetje op een ijsbeer!

Knuffels

Er zijn tegenwoordig zoveel leuke plushe dieren te vinden. Hieronder zie je een aantal onwijs lieve knuffels die de noordpoolkamer helemaal af maken!

Hopelijk kom je met deze leuke ideeën een stapje dichterbij jouw perfecte babykamer! Heb jij ook nog leuke tips of ideeën voor de babykamer? Deel ze hieronder in een reactie!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.